Alle kan bevege seg i vann. Svømmeopplæring, mosjon og trening skal være for alle – og dette er noe Norges Svømmeforbund er opptatt av!

 

Hva er Parasvømming og Paraidrett?

Parasvømming er en fellesbetegnelse for all svømmeaktivitet for mennesker med funksjonsnedsettelser. Paraidrett er på samme måte betegnelsen på all idrett for mennesker med funksjonsnedsettelser, og er det som brukes av Norges Idrettsforbund.

Paraidrett/parasvømming gir en mer positiv assosiasjon til idretten – og det er selve idretten/svømmingen som er i fokus (og ikke funksjonsnedsettelsen). Para brukes i betydningen parallell – ved siden av – likeverdig.

 

Parasvømming – frihet i vann for alle

Her kan dere laste ned den nye brosyren «Parasvømming – frihet i vann for alle».

 

Kontaktskjema svømming

Norges Svømmeforbund har laget et eget kontaktskjema for at det skal bli enklere å få informasjon om aktuelle tilbud. Skjema og mer informasjon finner dere her.

 

Hvilke tilbud finnes?

Det er svømmeklubbene rundt om som driver aktivitetene. Mange av klubbene har etablerte tilbud og etter hvert god erfaring med ulike paratilbud. Noen klubber har såpass mange utøvere at de har egne grupper (gjelder hovedsakelig tilbud til utviklingshemmede), men i mange tilfeller gis det tilbud i eksisterende grupper.